Advokater – få hjælp af autoriserede advokater når du har brug for retshjælp

advokater retshjælpHar du brug for at modtage retshjælp så tag kontakt til danske advokater. Professionelle advokater kan her yde kompetent retshjælp baseret på deres viden omkring dansk lovgivning.

For folk med få midler, så kan det fra tid til anden være nødvendigt at modtage offentlig retshjælp via danske advokater. Retshjælpen dækker her over et fænomen, hvor det er næsten gratis for dig at modtage juridisk bistand. Den advokat, som du har taget kontakt til, vil naturligvis blive refunderet for denne tjeneste af det offentlige.

Yder alle advokater retshjælp?
Langt de fleste, men ikke alle danske advokater yder retshjælpsrådgivning. Hvis du gerne vil vide, hvilke advokater yder hjælp med juridiske spørgsmål i dit område, så bør du ringe til dit lokale dommerkontor. Her vil de kunne give information om, hvilke advokater som kan kontaktes i forbindelse med dit ønske om retshjælp.

Hvad indebærer retshjælp?
Retshjælpen indebærer forskellige skridt. Det første skridt er helt grundlæggende mundtlig rådgivning, som ikke kræver for store ressourcer af din advokat. Det andet skridt omfatter rådgivning og udfærdigelse af forskellige skriftlige, juridiske henvendelser.

Og endelig i det tredje skridt af retshjælpen kan en advokat hjælpe dig i forbindelse med tvister, hvor din advokat vil forsøge at finde en forligsløsning, så at sagen undgår at komme for retten.

Hvad koster retshjælpen?
Prisen for det første trin af retshjælpen er typisk gratis. Prisen for trin nummer to lå i 2012 på 245 kroner inklusiv moms. Mht. skridt nummer 3, så vil du for dette trin maksimalt skulle betale 1120 kroner.

Dette er naturligvis også en slags penge, men når man tager i betragtning, hvor meget man normalt skal betale for advokatsalærer, så er retshjælp en rigtig god metode for folk med begrænsede midler.

You may also like...