At få nyt tag er en investering der skal holde i mange år

Når man skal have nyt tag, er det en investering der skal holde i mange år. Men selv om det er en langsigtet investering, kan det ske at udgiften til nyt tag resulterer i en tilsvarende værdistigning på huset.

Dette sker, fordi et hus med et gammelt, usundt tag bliver nedsat betydeligt i værdi, når en ejendomsmægler skønner værdien. Et gammelt og slidt tag har stor risiko for skjulte skader, og selv hvis der ingen deciderede problemer findes, er vil selve standen og kvaliteten være så meget ringere end hvad et nyt, moderne tag kan byde på.

Et helt nyt tag, derimod, er en garanti for husets sundhed. Man ved, at der ingen skjulte problemer er, og at efterisolering er i top. De nye, stramme regler for efterisolering garanterer nemlig at et tag, der lægges i dag, er utroligt effektivt med hensyn til at minimere varmetab. Nettoprisen på at bo i et hus med nyt tag er altså betydeligt lavere end et tilsvarende hus med et gammelt, slidt tag.

Kombinationen af denne store besparelse på varmeudgiften og den medfølgende sikkerhed mod skjulte fejl og mangler kan i mange tilfælde resultere i en værdistigning af huset på mere end hele udgiften til taget, så på den måde er det noget af den mest givtige investering man kan foretage sig. Man tjener værdistigningen og sparer samtidigt gevaldigt på varmeregningen i mange år fremover. Og så er det selvfølgelig også godt for miljøet.

nyt tag
Husk, at det er garantien der er medvirkende til denne store værdistigning. Uden en solid og god garanti fra et velrenommeret selskab er der kun den umiddelbare besparelse på varmeregningen at være glad for når man har fået nyt tag.

Et nyt tag kan komme med forskellige former for garanti: totalgaranti, produktgaranti med flere. Den bedste garanti man kan få er totalgarantien. Den dækker ikke blot materialerne, men også udgiften til håndværkerne, der skal reparere taget. I tilfælde, hvor det ender med at der skal endnu et helt nyt tag på, er dette en enorm udgift.

Takket være forbedrede materialer og en lang årrække med succeshistorier – et tag der blev lagt indenfor de sidste 15-20 år fremstår generelt stadig perfekt den dag i dag – kommer der rigtig gode garantier med, når man køber nyt tag i dag. De bedste tilbud er efterhånden oppe på 70 års totalgaranti – en hel livstid for de fleste mennesker.

Det er også en stor mundful at skulle i gang med et sådan stort projekt. Så er det rart, at det bliver gjort ordenligt den ene gang det nu er.

You may also like...