Badebænk-shoppingtur åbnede mine øjne for hjælpemidler til ældre

badebænkJeg har netop været ude for at købe en badebænk til min bedstemor, hun har nemlig svært ved at stå op efterhånden, og hun skal jo have mulighed for at blive ren.

Min bedstemor er så enormt sej. Der er ikke noget, der hedder skam over at være blevet gammel, når det kommer til hende. Hun ringede mig op den anden og erklærede, at nu havde hun altså behov for en badebænk, og om jeg ikke havde lyst til at køre hende til byen for at købe den? Og det ville jeg jo gerne.

I starten var jeg en smule chokeret over, at hun mente, at hun havde behov for en badebænk. Jeg mener, hun virker bare ikke særlig gammel, synes jeg. Men det ved jeg selvfølgelig godt, at hun er. Hun går heller ikke så stærkt mere og har tit behov for en rollator.

Under alle omstændigheder sagde jeg naturligvis ja til at tage med, og det viste sig faktisk at blive en rigtig god badebænks-shoppingtur. Ikke nok med at det var virkelig hyggeligt med min bedstemor, som trods sin alder altid er i et vældigt humør. Hun lavede sjov med ekspedienterne, mens hun afprøvede forskellige badebænke – og det var den anden ting: jeg havde ingen idé om, at der ville være så mange forskellige badebænke at vælge imellem!

Når man tænker over det, så giver det jo mening. Der skal være en til hvert bad, og der er naturligvis forskel på, om man har karbad eller bruseniche. Derudover var der et hav af andet tilbehør, som kan hjælpe ældre og bevægelseshæmmede i badeværelset. Igen mange ting som jeg aldrig har skænket en tanke. ”Det behøver du heller ikke endnu,” sagde min bedstemor til mig, ”men det er da rart at vide, at der eksisterer så mange hjælpemidler, er det ikke?” Og jo, det måtte jeg jo give hende ret i.

You may also like...