Ejendomsadministration – vejledning og information omkring ejendomsadministration

ejendomsadministrationBestyrer du en ejendom så lær mere omkring ejendomsadministration her. Ejendomsadministration kan være en god ide for ejendomsejere, som gerne vil bruge deres tid på andre ting.

Ejer eller administrerer du en ejendom, men vil du egentlig helst være fri for alle de praktiske og administrative opgaver, som det indebærer? I så fald, så kan ejendomsadministration måske være den helt rigtige løsning for dig.

Ejendomsadministration er en administrationsform, hvor et eksternt firma klarer diverse praktiske og administrative opgaver i forbindelse med en ejendom. For ejere og bestyrelser som ikke har tid til at varetage disse opgaver selv, så er ejendomsadministration tit en god og effektiv løsning, som vil spare ejendoms ejere masser af tid.

Totaladministration eller deladministration
I forbindelse med administration af en ejendom, så findes der basalt set to forskellige metoder: Total administration eller delvis administraton.

Ved en totaladministration vil det eksterne administratonsfirma klare samtlige opgaver i forbindelse med ejendommens drift. I dette tilfælde, så kan ejendommens ejere principielt nøjes med at modtage én årlig afrapportering, hvor administrationsfirmaet præsenterer det årlige regnskab.

Dog, så vil du fleste ejendomsejere gerne have en let tættere kontrol med ejendomsadministrationen, hvilket for eksempel kan ske gennem regnskabspræsentation hvert kvartal.

Alternativet til total administration er delvis administration. Ved delvis administration vil ejendommens ejere – typisk bestyrelsen – beholde nogle af de administrative eller praktiske opgaver for dem selv, mens at administrationsfirmaet så udfører de resterende opgaver.
Eksempler på dette kan være, hvis ejendommen er under udvikling eller ombygning, og ejerne selv gerne vil have fuld kontrol med denne del af ejendomsadministrationen.

Ejendomsadministration som enkeltopgaver
Udover total og delvis administration, så tilbyder mange af disse eksterne administrationsfirmaer også at udføre enkeltopgaver for ejendommen.

Eksempler på dette kunne være udlejning, udarbejdelse af lejekontrakter, huslejevurderinger, flyttesager, hjælp med regnskaber, lejeforhøjelse og lignende enkeltstående opgaver.

Hvilken service du og din ejendom får afhænger således i sidste ende af, hvad det er, som du ønsker. Tag derfor kontakt til diverse administrationsfirmaer og tag en god og åben snak med dem om, hvad du har i tankerne, og hvorvidt de kan levere denne service eller ej.

Eksempler på ejendomsadministration
Ejendomsadministrationen kan dække både over administrative såvel som rent praktiske opgaver. Derudover kan eksterne administrationsfirmaer klare opgaver såsom økonomistyring, bogholderi og lignende vigtige opgaver.

Blandt de økonomiske administrationsopgaver kan her blandt andet nævnes:

–    Styring af indtægter
–    Bogføring
–    Betaling af regninger
–    Styring af forbrugsregnskaber
–    Udarbejdelse af budgetter
–    Aflæggelse af regnskaber

Af ikke-økonomiske administrationsopgaver kan desuden nævnes:

–    Deltage i relevante møder med offentlige myndigheder
–    Varetage kontakt til offentlige myndigheder, forsikringsselskaber og lignende eksterne aktører
–    Hjælpe med at overdrage andele (fx gennem udarbejdelse af overdragelsesaftaler)
–    Formidle ejendomsservice
–    Sparre med ejendommens bestyrelse omkring diverse økonomiske, lovmæssige og administrative forhold
–    Varetage telefonservice for bestyrelsen
–    Og meget mere

Kun fantasien sætter grænser for, hvad det eksterne administrationsfirma kan lave for dig, så det er bare med at åbne munden og starte en god og ærlig dialog med det eksterne firma om, hvilken service du er på jagt efter.

You may also like...