En tandblegning kan fjerne misfarvninger på dine tænder

Mange er af den opfattelse, at der skal to ting til, før man er tilfreds med sine tænder. Det ene er, at tænderne er sunde og hele, så de kan holde i mange år endnu. Det andet er, at tænderne helst skal være hvide, så man har et flot og vindende smil. Dog er det ikke altid lige nemt at få disse to ting til at gå op i en højere enhed. For selvom man er flittig med tandbørsten, kan det være svært at få fjernet misfarvningerne. Faktisk er det ofte kun ved hjælp af en tandblegning, at man kan få det helt hvide look, som mange drømmer om. Hvis du er træt af gullige tænder, kan en tandblegning altså være løsningen. Og i dag kan man sagtens få en tandblegning, der er både effektiv og skånsom.

Hvorfor opstår misfarvninger?

Misfarvninger er ujævnheder i tændernes farve, som vil få dem til at se mindre hvide ud. Man kan som udgangspunkt dele misfarvningerne op i to grupper: De udefrakommende og de indefra kommende. Dem, der kommer indefra, kan skyldes fejl i tænderne eller begyndende huller. De udefrakommende er dem, som flest af os kæmper med. De kommer fra mad- og drikkevarer som kaffe, the, rødvin og sodavand. Også et stort forbrug af tobak og lakrids kan være med til at misfarve vores tænder. Misfarvninger kan både ses som små pletter eller som en hel tand, der er misfarvet i gule, brune, sorte eller blålige nuancer. Misfarvninger er noget, der kan ramme alle, og desværre er det ikke altid, at grundig tandbørstning kan afhjælpe misfarvningerne. I stedet bør man overveje en tandblegning, hvis man brændende ønsker sig et hvidere smil.

Hvide tænder opfattes som sunde

Menneskerne har forsøgt sig med metoder til tandblegning i mange år. Faktisk er der tegn på, at selv de gamle egyptere forsøgte at blege deres tænder med urin. Det udbredte ønske om et hvidt smil skyldes nok, at de hvide tænder udstråler sundhed og ungdom. Dog er realiteten lidt en anden end forestillingen. Sunde, naturlige tænder bliver nemlig aldrig helt hvide, men vil i stedet have en mere gullig tone. Derfor er det faktisk ikke muligt at få det helt hvide look, medmindre man får en tandblegning. Med en tandblegning bruger man nemlig kemikalier til at fjerne misfarvningerne. Hvis man er træt af sine gullige, brunlige eller blålige tænder, så bør man altså overveje en tandblegning. Uanset hvor grundig man er med tandbørsten, er det nemlig ikke muligt at fjerne misfarvningerne, når de først er opstået.

Tænk dig om, inden du får en tandblegning

Når det så er sagt, skal man tænke sig om, inden man får en tandblegning. Uanset hvilken tandblegning man får, vil det nemlig aldrig være noget, som tænderne har godt af. Man kan nemlig sammenligne det at blege tænder med det at afblege håret. Man bliver nødt til at bruge skrappe kemikalier, som går ind og slår de misfarvede molekyler i stykker. Og det er som bekendt vigtigt at passe godt på sine tænder, da de skal holde hele livet. Derfor bør man tænke sig om, inden man lægger sig fast på, at man vil have en tandblegning. Hvis du godt kan leve med det mere gullige udseende, kan det være det værd at undgå at blege tænderne. Men hvis du er fast besluttet på at få en tandblegning, kan du skåne dine tænder en del ved at vælge den rigtige metode.

Gå til tandlægen og få en god behandling

Ønsket om at få en tandblegning er udbredt. Derfor er der også mange muligheder og gode tilbud, som man kan benytte sig af. Men man bør som hovedregel altid gå til tandlægen, hvis man ønsker en tandblegning. En tandlæge har nemlig forstand på tænderne og kan forudse, hvordan en tandblegning bedst udføres på dine tænder. Samtidig har en tandlæge også det nyeste og bedste udstyr til rådighed, så du kan være sikker på en både effektiv og skånsom tandblegning. Hvis man bruger gør-det-selv-produkter, kan man både risikere at skade tænderne markant eller slet ikke opnå noget særligt resultat. Derfor bør man altid opsøge en tandlæge og få en professionel behandling, hvis man beslutter sig for at få en tandblegning.

You may also like...