Er vi blevet et plastiksamfund?

Flere og flere kvinder får i dag foretaget et kosmetisk plastikkirurgisk indgreb, dette kan der være mange årsager til. Det samfund vi i dag lever i, er meget fokuseret på det ydre og især kvinder er meget tynget af denne samfundsnorm. Smukke mennesker har i vores samfund da også nemmere ved at få job, de får selvfølgelig ikke jobbet alene grundet deres udseende, men det spiller klart en rolle, og de har dermed også en lille fordel til jobsamtalen.

Det er som sagt især kvinder, dette har en indflydelse da undersøgelser viser at kvinder som er pæne tjener mere end kvinder er mindre pæne, og for mænd er det højden der spiller en rolle for din indkomst. Du kan læse mere om denne undersøgelse på dette link her.

Det brystfikserede samfund
Derfor i et samfund der også der er meget brystfikseret, er det blevet en slags samfundsnorm at store bryster er lig med skønhed og kvindelighed. Dette kan skyldes mange ting, bl.a. kan man sige at mænd måske bærer en del af skylden, når de selv køber de blade hvor der på forsiden er en barmfagre kvinde med vaskebræt. Derudover er underholdningsindustrien også med til at skabe dette billede af at større bryster er noget alle kvinder har, især hvis man ser på hollywood film fra 80’erne og start 90’ene. Alt dette skaber et øget pres på kvinder om at det er unormalt at have små eller måske endda ganske normale bryster, og derfor får de foretaget en BFO, da deres selvværd og selvtillid hænger sammen med størrelsen på deres bryster. Derfor har man også set en stigning af kvinder herhjemme i Danmark som får foretaget en brystforstørrende operation, i 2010 fik helt præcist 1.349 danske kvinder foretaget en brystforstørrende operation viser Sundhedsstyrelsen seneste tal hvilket er en fordobling fra 2008.

plastikkirurgi

Men hvad syntes du om stigningen indenfor brystforstørrende operationer, og hvad tror du stigningen skyldes?

Og hvad syntes du egentligt om silikonebryster, er det flot eller ej i dine øjne?

Skriv gerne en kommentar om din holdning.

You may also like...