Er videoovervågning en god idé?

Når man nævner videoovervågning vil den første reaktion oftest gå på det uretfærdige i videoovervågning – og ikke mindst ulovlige.

Hvad mange ikke ved er dog, at det ikke er ulovligt, men kan være helt og aldeles lovligt, hvis tv-overvågningsloven og persondataloven ikke bliver brudt. Det man skal være opmærksom på er, at videoovervågningen sker korrekt, fordi gør det det, så er det et genialt værktøj til at modvirke eks. hærværk og misligholdelse af et område.

Hvornår er videoovervågning tilladt?

videoovervågningDet er ikke tilladt at bruge videoovervågning, hvis det er af gade, vej, plads eller lignende område, som benyttes til almindelig færdsel. Dette omfatter enhver offentlig eller privat gade, plads, vej, bro, tunnel, passage, sti, trappe eller lignende areal, der benyttes til almindelig færdsel af en eller flere færdselsarter (biler, cykler, fodgængere mv.). Hvis området du vil videoovervåge ikke er omfattet af denne beskrivelse, så er det tilladt opsætte videoovervågning.

For private er det tilladt at have videoovervågning på egen grund, men kun hvis den ikke peger på offentlige områder er overnævnte typer. Hvis du vil overvåge personer der kommer i dit hjem, så skal du have skriftligt samtykke, for at det er tilladt. Du behøves dog ikke at skilte for videoovervågning på din grund.

For virksomheder er det også tilladt at overvåge på egen grund – med mindre det inkluderer offentlig vej eller gade. Undtagelserne for virksomheder er at videoovervågning af tankstationer, fabriksområder, butikscentre, pengeautomater samt i kasinoer, hoteller, restaurationer, detailbutikker er tilladt. Det er også tilladt at videoovervåge en butiks indgang, hvis ikke det bliver optaget. Alle optagelser skal desuden slettes efter 30 dage og det er meget vigtigt at dem, der bliver overvåget, er klar over det – enten ved skiltning eller skriftlig underretning.

I de fleste tilfælde er det for at holde ro og orden i et område samt bevisførelse, men det kan også være til et tv-program som Big Brother, hvor alt hvad der foregår overvåges med videoovervågning. Dette er midlertidig en helt anden historie, som i må få en anden dag.

Hvis du har lyst til at opsætte videoovervågning, så kan du her finde diverse tilbud og lignende på DestoGroups website.

You may also like...