Erhverv i København: Gennemgang af selskabsformer

selskabsformerDet kan være fristende at stifte sit eget selskab i København, men inden man vælger for alvor at springe ud i det, er der nogle væsentlige ting, der skal være på plads. Her tænkes der primært på, hvilken form for erhverv i København, der skal stiftes, hvilken virksomhedsform der er mest fordelagtig at vælge samt andre juridiske aspekter. I denne artikel vil de forskellige virksomhedsformer blive gennemgået, så du har et bedre grundlag for at træffe den rigtige beslutning for dit forhåbentligt kommende erhverv i København.

Erhverv i København – hvilken selskabsform?

Mange tror, at det er nemt og uproblematisk at stifte et selskab i København, men sådan forholder virkeligheden sig desværre ikke helt. Der er nemlig en del juridiske aspekter, der skal være på plads, og i den forbindelse er der mange ting at tage stilling til. Vi starter med virksomhedsform, da det er noget af det første, der skal være på plads, før du kan registrere dit erhverv i København i CVR-registret.

De mest almindelige selskabsformer i København

Enkeltmandsvirksomhed

Ønsker du at stifte dit eget personlige erhverv i København, kan du vælge en enkeltmandsvirksomhed. Her er du den eneste ejer af selskabet, og enkeltmandsvirksomheden er i fagsprog identisk med sin eger, hvilket vil sige, at din personlige økonomi og virksomhedens økonomi er ét. Ejeren hæfter altså med alt, hvad han eller hun ejer, for at virksomheden overholder sine forpligtelser.

Interessentskab: I/S

Et interessentskab er ideelt for dig, der ønsker at stifte selskab i København med mere end én ejer. Modsat en enkeltmandsvirksomhed er et interessentskab ikke identisk med sine ejere, men ejerne hæfter dog alligevel både personligt og solidarisk for sine forpligtelser i denne type erhverv i København.

Anpartsselskab: ApS

Et anpartsselskab kan have en eller flere ejere og er dermed en fordelagtig virksomhedsform, hvis du ønsker at eje dit selskab i København alene eller sammen med andre. Anpartsselskabet er dog ikke identisk med sine ejere, men er en selvstændig juridisk person. Ejerne hæfter derfor ikke personligt for selskabets forpligtelser, men kun med den selskabskapital, de har indskudt i deres erhverv i København.

Aktieselskab: A/S

Et aktieselskab er den typiske selskabsform, hvis man ønsker at stifte et selskab i København. Ligesom anpartsselskabet kan et aktieselskab have en eller flere ejere og er ligeledes en selvstændig juridisk person. Også her hæfter ejerne kun med den selskabskapital, de har indskudt i selskabet i København.

De mindre kendte selskabsformer

Blandt de mindre kendte selskabsformer finder vi kommanditselskab, partnerselskab, andelsselskab og holdingselskaber.

Kommanditselskab: K/S

Et kommanditselskab kan sammenlignes med en enkeltmandsvirksomhed  og er derfor ideel, hvis man ønsker at eje sit erhverv i København alene. Her kaldes hæfteren for komplementar, og komplementaren hæfter udelukkende med sit indskud i erhvervet.

Partnerselskab: P/S

Et partnerselskab kan fx være et selskab i København, der driver erhverv i form af en enkeltmandsvirksomhed.

Andelsselskab: a.m.b.a.

Ønsker du eksempelvis at stifte en andelsforening, så er det denne selskabsform, du bør vælge.

Holdingselskab

Man vælger som regel at stifte et holdingselskab, hvis man vil etablere en koncern eller ønsker at have datterselskaber under det egentlige selskab eller erhverv i København.

Dette var en gennemgang af de mest almindelige virksomhedsformer. Det er som nævnt noget af det første, der skal oprettes i forbindelse med stiftelse af eget erhverv i København. Virker det uoverskueligt er det letteste at beslutte sig for, om man ønsker at eje selskabet alene eller sammen med andre, og så kan man tage den derfra.

Hvilken type erhverv?

Det er i øvrigt også en rigtig god ide at tænke over, hvilken type erhverv i København man ønsker at oprette. Her tænkes der hovedsageligt på, hvad selskabet skal sælge; om det skal være produkter eller ydelser. Det spiller nemlig også en væsentlig rolle i forhold til, hvilket selskab i København man ønsker at stifte.

I forbindelse med opstarten af en virksomhed kan det være en fordelagtig ide at alliere sig med en advokat, der har speciale i oprettelse af selskaber, så du kan være sikker på, at oprettelsen og de øvrige juridiske aspekter i en stiftelse af et erhverv i København er, som det skal være.

Her kan Jens Hessel, der er advokat hos Ret&Råd, anbefales. Han er advokat i København, hvorfor han især er ideel at kontakte, hvis du har brug for en advokat til et stifte selskab eller erhverv i København.

You may also like...