Få styr på din købsaftale med hjælp fra en lokal boligadvokat

boligadvokatDenne artikel handler om det et eje en bolig frem for at leje. Her ser vi nærmere på vigtigheden af en boligadvokat i forbindelse med boligkøbet, og vi ser ligeledes nærmere på, hvad det vigtigste dokument i købsprocessen – en købsaftale – indeholder af værdifulde informationer, så er du kommende husejer, bør du helt bestemt læse denne artikel. Du vil i øvrigt også få gode råd med på vejen i forhold til, hvilken boligadvokat du bør kontakte.

Købsaftalen – det vigtigste dokument i en bolighandel

Købsaftalen er et dokument, der ofte bliver anset med en del ærefrygt, da bolighandlen først bliver en egentlig realitet, når man står med sin købsaftale i hånden.

Købsaftalen er, som tidligere nævnt, det vigtigste dokument i en bolighandel, da aftalen binder både køber og sælger til at gennemføre handlen, så snart begge parter har underskrevet købsaftalen. Det er også i selvsamme købsaftale, der bliver indskrevet advokatforbehold af boligadvokaten, hvilket man af naturlige grunde ikke kan gøre uden en boligadvokat, hvilket leder os ind på en anden vigtig del af bolighandlen, nemlig boligadvokaten.

Vigtigheden af en boligadvokat

Det kan som sagt være en rigtig god ide at have en boligadvokat tilknyttet sin bolighandel, og det gælder især, hvis man er køber. Boligadvokaten kan hjælpe med alle juridiske aspekter i købsprocessen, som mange almindelige mennesker har svært ved selv at forstå. En boligadvokat kan bl.a. rådgive og vejlede køber i forbindelse med følgende:

 • Hvornår du er bundet af købsaftalen
 • Hvilke dokumenter skal underskrives af hvem og hvornår
 • Fortrydelse i forbindelse med købsaftalen
 • Udgifter forbundet med bolighandlen
 • Juridiske forhold
 • Advokatforbehold

Dette er blot nogle af de mange områder, en boligadvokat er involveret i.

Udarbejdelse af købsaftalen

En købsaftale er et officielt dokument, der skal indeholde og følge nogle bestemte retningslinjer. Købsaftalen skal som minimum indeholder oplysninger om følgende:

 • Udbetaling
 • Kontantpris
 • Finansiering
 • Tidsfrister
 • Overtagelsesdato

Købsaftalen er opdelt i to dele, hvoraf den ene del er et afsnit med en række standardvilkår, der gør sig gældende for samtlige handler, mens det andet afsnit består af individuelle vilkår i forbindelse med den konkrete handel. Her skal samtlige aftaler nedskrives, og det gælder også mundtlige aftaler. På denne måde har man altid et bevis for den pågældende aftale.

Finder boligadvokaten det nødvendigt at tilskrive nogle advokatforbehold i købsaftalen, så bør dette også gøres. På denne måde er man som køber juridisk sikret, selvom man har underskrevet købsaftalen, hvis det viser sig, at nogle af advokatforbeholdene holder stik, og det vil således være muligt at forhandle sig frem til en lavere pris eller trække sig ud af handlen.

Hvilken boligadvokat skal man så vælge?

Der findes rigtig mange boligadvokater i Danmark, og det kan som køber være meget uoverskueligt at vælge den helt rigtige boligadvokat. Der er dog nogle pejlemærker, du som køber bør følge.

Din boligadvokat skal være bekendt med lokalområdet. På den måde får du langt mest ud af din bolighandel, da advokaten har et større kendskab til pris og andre boliger i området.

Det kan i øvrigt anbefales at vælge et advokatkontor, hvor man eksempelvis har sine øvrige advokataktiviteter. Ret&Råd er et eksempel på et advokatfirma, der har lokale advokater fordelt i hele landet. Her kan du finde alt fra din næste boligadvokat til din næste advokat til stiftelse af selskab. Mulighederne er mange i et stort advokatfirma, og du har hele tiden styr på, hvem dine advokater er, og så ved du ikke mindst, hvem du skal kontakte, næste gang du har brug for en boligadvokat.

You may also like...