Fenskær Efterskole har adresse et af de bedste steder i Danmark

download

Fenskær Efterskoles adresse er Kollegievej 5b, 7620 Nørre Nissum i Lemvig Kommune.  Efterskolen ligger placeret med omgivelser, der består af store grønne arealer, tæt på strand og skov. Fenskær Efterskole med adresse i Lemvig ligger i et område, hvor der er mange unge og stort fokus på uddannelse. Skolen ligger nemlig i samme område som både flere andre efterskoler, folkeskoler og en højskole.

Fenskær Efterskole med adresse et fantastik sted

Fenskær Efterskole er en specialefterskole, der er tilegnet unge, som har socialt -og indlæringsbesvær. Efterskolen tilbyder derfor eleverne spændende værksteder og valgfag, der har til formål at stimulere de unge på anden vis end ved traditionel klasseundervisning.

Eleverne på Fenskær Efterskole med adresse i Nørre Nissum bor som regel i små elevhuse. I hvert elevhus er der ca. seks værelser, og eleverne på skolen bor som regel på tomandsværelser, dog bor enkelte elever også på enkeltmandsværelse, hvis nogle elever har et særligt ønske om det.

Fenskær Efterskole tilbyder også andre sjove og lærerige aktiviteter for eleverne, og der arrangeres blandt andet en årlig vinterlejrskole, hvilket er en skitur for eleverne.

På Fenskær Efterskole med adresse i dejlige omgivelser tilbydes også et udslusningsprogram, som bliver kaldt for 3U. 3U står for ungdom, udvikling og uddannelse. Udslusningsprogrammet er et forløb, der individuelt fra elev til elev skal forberede dem på uddannelse og erhvervslivet. Udslusningsprogrammet foregår stadig på Fenskær Efterskole med adresse i Nørre Nissum, og programmet er egnet for de elever, der har gået på specialefterskole i to år eller mere. 3U har til formål at udvikle eleverne, således at de nu kan blive mere selvstændige og selvhjulpne. Dette sker blandt andet ved, at eleverne bor i små huse, hvor de skal skiftes om at have huslige pligter og opgaver.

Fenskær Efterskole har adresse i de bedste omgivelser, hvilket er med til at stimulere eleverne, og disse omgivelser bidrager samtidig til et miljø, der er roligt og afslappende for alle. Fenskær Efterskole har rigtigt meget at byde på. Hvis man synes, at skolen lyder som et attraktivt sted for dig eller for dine børn, er man mere end velkommen til at komme op på efterskolen til et uforpligtende introduktionsmøde.

Den karakterfrie efterskole

Kendte og kloge personer som Thomas Jefferson, Rene Descartes og Plato fik aldrig karakterer. Det moderne billede på danske skoler og efterskoler er dog helt anderledes. Her bliver der ofte snakket om ”karakterræs” og ”12-tals piger” i medierne, og flere børn og unge lider under det pres, der følger med vores karaktersystem. Det er blandt andet også derfor, Fenskær Efterskole har valgt at gå væk fra traditionelle karakterer og i stedet for fokusere på lyst og udvikling.

Karakterer kan ved første øjekast virke som den bedste optimeringsløsning, hvis man gerne vil have flere elever til at forbedre sig skolen. Rationalet lugter af, at hvis man får at vide – gennem en karakter – at man ikke gør det godt nok sammenlignet med resten af eleverne i Danmark, så vil man arbejde hårdere. Men det er bare langt fra tilfældet i den virkelige verden. På Fenskær Efterskole er der hovedsageligt tre grunde til, hvorfor skolen er karakterfri.

Karakterer skaber risikominimerende adfærd

At gå i skole handler om at lære. Og med altdominerende karakterer hængende over hovedet i skoledagen, er der mange elever, der vælger den sikre løsning. Det betyder, at hvis de ikke forstå algebra eller ved, hvordan man sætter et komma, vælger de oftere at ”lade som om”, de ved det. De vil hellere forsøge at gemme sig i mængden end at skille sig ud og åbenlyst vise, at de ikke er stærke i det ene eller andet fag. Med andre ord får eleverne ikke den nødvendige viden, fordi de er bange for at blotte sig for omverdenen. På Fenskær Efterskole fortæller vi, at alle spørgsmål er værd at stille. Vi opfordrer eleverne til at spørge om alt, de er tvivl om. På den måde viser vi eleverne, at ingen kan svare på det hele, og at alle har punkter, hvor de ikke er stærke. Og Fenskær Efterskole kan mærke den positiv effekt, det har på alle eleverne. Næsten ingen falder bagud, og flere får øget selvværd.

Karakterer er målet ikke midlet

”Vil det her være med i testen? ”, er et ofte stillet spørgsmål fra eleverne i skoler, der arbejder med karakterer. Og spørgsmålet afslører en tilgang til skolen, der handler om at få høje karakterer frem for at lære. For elever føler sig målt, vejet og testet på alle mulige kanter og leder, så det egentlig blot handler om at få høje karakterer frem for egentlig at tilegne sig nye egenskaber, der gavner ens videre læring. Det har Fenskær Efterskole taget meget alvorligt, og det er en af grundene til, at efterskolen er karakterfri.

På skolen handler det om at lære, og det gør man gennem nysgerrighed og tryghed. Derfor opfordrer Fenskær Efterskole eleverne til at spørge løs, så snart de er i tvivl om et emne, eller de gerne vil have en uddybende forklaring.

 

You may also like...