Hvordan jeg har brugt et holdingselskab i København

holdingselskabFor at sige det lige ud, så har jeg altid været lidt af en forretningsmand. Jeg elsker spændingen, planlægningen og resultaterne ved at drive og udvikle forskellige projekter og forretninger. Det med at få nye idéer og se dem vokse er lige noget for mig. Med dét at drive selvstændig forretning kommer der også en masse spekulation i, hvad der er bedst for virksomheden, og hvordan man kan optimere ens struktur og profit. En af måderne jeg har gjort dette på, har været ved at oprette et holdingselskab i København.

Et holdingselskab er en virksomhed, der bliver oprettet som et led i ens overordnede virksomhedhedsstrategi, hvad enten det er et anpartsselskab eller et aktieselskab. I mit tilfælde oprettede jeg et anpartselskab i København, fordi det er dér jeg bor, og gjorde det til et holdingsselskab. For mig har det været praktisk at centrere det i Danmarks hovedstad, hvor det meste af landets handel nu en gang kan spores tilbage til, men selvfølgelig er konceptet det samme ligemeget hvilken by man bor i.

Jeg har i København brugt mit holdingselskab som en slags moderselskab, der har kunnet ‘holde’ på overskuddet fra min egentlige virksomhed, hvilket jeg også kunne kalde mit ‘driftselskab’. Disse overflytninger er skattefrie, hvilket er en klar fordel. Det var ikke en strategi, jeg i første omgang selv var opmærksom på, men jeg hørte efterhånden fra andre iværksættere og eksperter, at der er masser af fordele ved det, hvis man bruger det rigtigt, og det fandt jeg også selv ud af. Der kan jo også være mange bekymringer ved at leve som selvstændig forretningsdrivende, det ved jeg om nogen. Men jeg har faktisk kunne mindske mine bekymringer, ved simpelthen at flytte store dele af mit overskud over i holdingsselskabet. På den måde er det ikke hele min formue der ryger, hvis det utænkelige skulle ske, at mit driftselskab gik neden om og hjem.

Selvfølgelig er der nogle lovmæssige ting ved det at have et holdingsselskab i København, som krævede, at jeg lige satte mig ind i tingene først. En af de grundlæggende ting er, at mit holdingselskab skulle eje mindst 10% af driftselskabet, så det måtte jeg naturligvis sørge for, at det gjorde.

Mere end ét holdingselskab i København

For ikke så lang tid siden fik jeg en partner i min virksomhed, for at tage lidt af arbejdet fra mine skuldre, og også for at kunne styrke forretningen. For at vi ikke skulle komme op og skændes over økonomiske anliggender, anbefalede jeg ham også at oprette et holdingselskab, med mere ned 10% ejerskab af den oprindelige virksomhed. På den måde kan vi hver især trække det overskud, der tilkommer os, ud af virksomheden og over i vores personlige holdingselskab. På den måde skal vi ikke diskutere med hinanden, hvem der har ret til hvilke skattefradrag. Desuden kan vi hver især sælge en del af driftselskabet UDEN at blive beskattet ligeså meget af avancen, som hvis vi solgte det som privatperson.

Min konklusion skal være, at der er masser af fordele ved at oprette et holdingselskab i København, og nu har jeg blot beskrevet nogle af dem.

You may also like...