Hvorfor skal din virksomhed have en frokostordning?

På arbejdsmarkedet er frokostpausen altid noget, man ser frem til. Uanset hvilken branche man befinder sig i, og om det er i den offentlige eller private sektor, er frokosten et af arbejdsdagens absolutte højdepunkter. Her har man selvfølgelig mulighed for at socialisere med sine kollegaer, få vendt verdenssituationen og måske vigtigst af alt få tankerne væk fra det krævende arbejde, der til tider kan stresse.

Det er dog ikke altid, at madpakken helt lever op til frokostens lille lyspunkt. Ofte er det kedelige rugbrødsmadder eller lignende, der præger frokostbordet, og når det endelig skal være lidt festligt, bliver det fastfood uden nogen form for gavnlig nærring.

Derfor kan det være en rigtig god løsning med en fælles arrangeret frokostordning til virksomheden. Disse ordninger findes i de fleste større byer. Så uanset om man bor i København, Horsens eller Århus, er der en virksomhed, der er klar til at levere god mad til døren. Ved valg af en god leverandør af frokostordning er man sikret en god solid frokost på arbejdet hver dag. De fleste udbydere leverer desuden et sundt og nærende alternativ til de madpakker, som folk selv kunne finde på at tage med.

Som arbejdsgiver er der flere fordele, ved en frokostordning. En mere sund og nærende frokost må antages at give de ansatte mere energi og overskud i den travle hverdag på arbejdet. Den ekstra energi kan de ansatte så rette mod deres daglige arbejdsopgaver, som bliver løst mere effektivt. Og mere effektive ansatte er lig med flere penge i kassen. Så skal der bare tages stilling til fra ledelsens side, om de ansatte selv skal betale for deres egen frokost, eller om virksomheden skal betale for gildet. En blød og diplomatisk mellemvej kunne være at splitte regningen mellem virksomheden og de ansatte.

 

Århus og København går forrest

Der er mange tilbud til frokostordning i Århus og specielt København. Dette skyldes selvfølgelig delvist, at Århus og København er Danmarks absolut største byer. Forskellige udbydere der kan nævnes er, Måltidet, Gastronomiet og frokost.dk.

Sidstnævnte af de tre udbydere er repræsenteret i store dele af landet. Så hvis man har en virksomhed, og gerne vil have en frokostordning i Århus, tilbyder frokost.dk mad fra 13 forskellige køkkener. Hvis man der imod ønsker en frokostordning i København, er der hele 25 forskellige køkkener, som man kan købe mad fra. Med de mange madmuligheder fra forskellige køkkener er man sikret en varieret kost fra forskellige typer køkkener.

I Både København og Århus er der dog mange alternativer til madpakke og frokostordning. På alle gadehjørner kan man finde et madsted, der sælger salater, pizza, sandwich eller lignende. Det kan selvfølgelig hurtigt gå hen og blive en halvdyr affære, men på den måde har man fuld kontrol og fuld frihed til at vælge menuen for dagen.

Hvis man som ansat ikke ønsker at være en del af en aftalt frokostordning, kan et sidste alternativ være bestilling af mad over online bestillingsplatformen, Justeat. Denne virksomhed bringer mad ud for restauranter, cafeer og øvrige madsteder fra hele landet. Dermed er der ingen grænser for udvalget eller typen af mad, uanset hvor man befinder sig. Ideen til virksomheden opstod i år 2000, men kom først online i 2001. I dag findes konceptet ikke bare i Danmark. Justeat er nemlig også repræsenteret i England, Holland, Norge, Canada, Irland og Belgien.

Dermed kan det konkluderes at en frokostordning kan være økonomisk og sund ordning, med masser af variationsmuligheder, uanset om man bor i Århus eller i København, men det er langt fra den eneste mulighed for at blive mæt i sin frokostpause.

You may also like...