Kim Ginnerup i et fransk samarbejde

Kim GinnerupSom vi ved, er Kim Ginnerup direktør for virksomheden Missionpharma, som blev overladt til ham efter sin fars død. Kim Ginnerup har udvidet virksomheden fra 6 til 250 medarbejdere med et resultat på over 700 mio. Kr. hvilket er Missionpharmas bedste resultat i 2014. Selvom Kim Ginnerup har bragt Missionpharma i vækst og har fået et kæmpe overskud, så blev 75 procent af virksomhedens aktier solgt til den franske virksomhed Europharma for et 3-cifret milionbeløb.

Dette betyder at ejeren er den franske virksomhed Europharma. Det franske firma CFAO Europharma er børsnoteret og har en omsætning på 3 mia. kroner.

Opererer i samme lande

Det viser sig at Missionpharma og Europharma har haft et længere samarbejde, som var grunden til at Kim Ginnerup valgte at sælge 75 procent af Missionpharmas aktier til det franske selskab.

Kim Ginnerup mener at et af de store grunde til at denne handel gik igennem var på grund af de samme interesser indenfor branchen. Missionpharma er stærke på det offentlige marked, hvor Europharma er stærke på det private marked i de samme lande.

Satser på fordobling inden for 5 år

Kim Ginnerup har mange store planer med Missionpharma og satser på nye markeder for at nå sit mål med virksomheden. Kim Ginnerup mener at de om fem år har fordoblet omsætningen og har taget virksomheden globalt med nye forretningsområder.

Missionpharmas hovedkontor er placeret i Danmark på Lynge, men største del af virksomheden foregår i udlandet og det meste i Indien og andre asiatiske lande. Kim Ginnerup vil fokusere mere på at komme ud til kunderne og på den måde sprede virksomheden globalt.

Kim Ginnerup mener at væksten for virksomheden vil ligge i udlandet, og potentialet vil ligge udenfor Danmarks grænser. Men han fastholder dog antallet af medarbejderne i Danmark selvom det meste foregår i udlandet.

Da væksten ligger i udlandet er det oplagt at satse på nye forretningsområder i udlandet. Men Kim Ginnerup mener også at når man handler med medicin som generelt er dyre, så var det oplagt for virksomheden at flytte de opgaver til udlandet. Det var et valg Kim Ginnerup traf for 10 år siden, så Missionpharma i Danmark kunne koncentrere sig om salg, indkøb og kvalitetsmæssige styringsopgaver.

Missionpharmas historie

I året 1975 blev virksomheden Missionpharma grundlagt af Kim Ginnerups far, Poul Ginnerup. Virksomheden blev overtaget af Kim Ginnerup i 1989 efter hans fars død hvor han tog virksomheden til et højere niveau med flere medarbejdere. Igennem årene udviklede virksomheden Missionpharma til en stor virksomhed som i dag operer i Afrika hvor væksten også kommer fra.

Herudover stilles der også større krav til medicinens kvalitet og sikkerhed fra myndighedernes side i Afrika.

For Kim Ginnerup er det vigtigt at der bliver holdt øje med omkostninger og at væksten afspejler virksomhedens bundlinje. Kim Ginnerup mener at det er vigtigt at de finder nye måder at forbedre måden de gør tingene på, da de konkurrere med pris. Da pris er svær at konkurrere med, er det vigtigt at de finder måder de kan gøre tingene billigere og bedre mener Kim Ginnerup.

You may also like...