Kropssprog er en stor del af din kommunikation

Vi mennesker kommunikerer konstant med kropssprog, og vi er ofte slet ikke bevidste omkring det. Du kan lynhurtigt komme til at ændre ansigtsudtryk eller bevæge kroppen på en måde som indikere noget specifikt til den du taler med. Derfor er det vigtigt, at du er bevidst omkring det, så du kan bruge dit kropssprog til kommunikation på den rette måde. Det er vigtigt, fordi du ofte står i situationer, hvor dit kropssprog kan være afgørende i forhold til hvad du ønsker at kommunikere.

Brugt det siden fødslen

Som baby, før du kunne tale, der har du udelukkende kunne kommunikere med kropssprog. Derfor har vi alle, fra vi var helt små, været vant til at bruge kroppen som et kommunikationsmiddel. Nu til dags menes det, at mere en 50% af al kommunikation mellem mennesker, det foregår uden ord. Det er ret vild,t hvis du tænker over det, da de fleste slet ikke tænker over deres brug af det.

Vigtigt under jobsamtalen eller til en præsentation

Forestil dig eksempelvis, at du er til en jobsamtale, så er det naturligvis ikke hensigtsmæssigt at sidde og ryste med benene. For hvis du gør det, så vil intervieweren automatisk aflæse det som, at du er nervøs. Det er du måske også, men du vil formentlig helst ikke tilkende give det. Derfor kan det være det som gør forskellen, og i sidste ende være afgørende for om hvorvidt du får jobbet eller ej.

Hvis du skal præsentere noget, om det så er på arbejdspladsen eller til en eksamen, så er kropssprog helt afgørende for din kommunikation. Der må godt være lidt liv i dig, da det kan være med til at holde de deltagende vågne. Der er ikke nogen der gider se på en person fremlægge med krydsede arme og helt uden en bevægelse i kroppen, så forsvinder koncentrationer i hvert fald lynhurtigt.

Kan have en negativ effekt

De fleste har oplevet en person, som faktisk bruger kropssproget for meget. Det er typisk en person som fremlægger noget og bruger hænderne alt for meget. Med hænder og arme der flyver rundt, så kan du hurtigt miste fokus, og i stedet for at lytte til personen, så tænker du på hvor meget han bevæger armene. Det er naturligvis ikke hensigtsmæssigt for nogen af parterne. Det er derfor en kunst i sig selv, at kunne bruge den rette mængde kropssprog under en fremlæggelse eller lignende.

Man skal kunne aflæse andre

Vigtigt som det er det er at kunne udnytte sit eget kropssprog i kommunikation, ligeså vigtigt er det at kunne aflæse andres brug af det. Hvis fx du ikke har egenskaberne til at aflæse at en person er ked af det, så vil du kunne ende ud i en situation, hvor du kommer til at gøre situationen være. Det vil vel at mærke være udelukkende på grund af din manglende evne til at aflæse kropslige signaler.

Vigtigt for sælgere

Hvis du er sælger, så er er kropssprog helt afgørende, da det kan bruges i din kommunikation til kunden. Det er ikke altid, at vi danskere tør sige det, som vi mener. Måske er vi bange for at såre andre personer, men det kan selvfølelig også skydes, at vi ikke ønsker at vise en begejstring, og dermed sætte os selv i en bedre forhandlings position ved et potentielt køb. Hvis du som sælger er mester i at aflæse de ikke-verbale signaler, så vil du også have en større indsigt i hvad kunden rent faktisk tænker. Måske pressede du ikke hårdt nok på ham der rent faktisk var interesseret eller måske brugte du for meget tid på en kunde der aldrig havde tænkt sig at købe noget.

Et kursus om kropsprogs kommunikation

Hos Supplement tilbyder de et kursus i kropssprogs kommunikation, og det har til formål at hjælpe personer med aktivt at tage brug af det. Du vil blandt andet lære at aflæse signaler fra andre og sætte fokus på at lytte. Derudover vil du blive sat ind i hvordan du kan bruge det med salg. Du kan læse mere om deres kursus på deres hjemmeside.

You may also like...