Låne penge – lær mere omkring lån af store eller små pengebeløb

låne pengeHar du behov for et lån nu og her? I så fald, så lær mere i dette informative indlæg, hvor du kan få information omkring hvor og på hvilke vilkår, du kan låne penge i Danmark.

Står du og skal bruge penge med kort varsel, så er der flere forskellige måder, som du kan gøre det på. I dette indlæg vil du få mere at vide omkring, hvordan man kan låne penge, hvilke krav der stilles til dig som låntager, og hvilke ting du som låntager skal være opmærksom på.

Mange forskellige muligheder for at låne penge
I Danmark kan du låne penge hos mange forskellige låneinstitutioner. Dog gør det brede udvalg også, at du bør vælge med omhu, før du lægger dig fast på, hvor du vil låne dine penge.

Lånet skal i sidste ende betales tilbage, og så skal du jo være sikker på, at du har optaget det billigst mulige lån på det danske marked.

Sikkerhed i forbindelse med lån af penge
Et af de krav, som ofte stilles til låntager, er et krav om sikkerhed. Dette betyder, at så frem du ønsker at låne penge, så skal du stille noget som sikkerhed i det tilfælde, at du ikke kan tilbagebetale lånet.

Denne sikkerhed kunne for eksempel være din bil, dit hus, din båd eller andre ejendele, som er penge værd. I fald du ikke kan tilbagetale dit lånte beløb, så vil dit låneinstitut konfiskere disse ejendele, som du har stillet som sikkerhed.

Sikkerhed er tit nødvendigt i forbindelse med store lån. For eksempel hvis du skal købe et hus eller starte en ny virksomhed, så skal du ud og have optaget et stort lån. I disse tilfælde så kræver långiver ofte en form for sikkerhed.

Dog med mindre låneordninger, så er det ofte muligt at få lånet uden at stille noget som sikkerhed. Dette er især tilfældet med såkaldte forbrugslån, som er blevet ganske populære indenfor de senere år.

Årlige omkostninger i procent
Det nøgletal, som du som låntager skal fokusere på, når du shopper rundt mellem de forskellige låneinstitutioner, er de årlige omkostninger i procent. De årlige omkostninger i procent kaldes også for ÅOP og er de samlede omkostninger, som du har per år i forbindelse med tilbagebetalingen af lånet.

Det er i denne forbindelse vigtigt at pointere, at ÅOP ikke blot dækker din tilbagebetalingsrente, men også diverse andre gebyrer fra dine låneinstitutioner. Derfor, når du skal vælge mellem de forskellige låneinstitutioner, så skal du lede efter ÅOP-tallet og må ikke blive forblændet udelukkende af tilbagebetalingsrenten.

En anden relevant kommentar i denne forbindelse er, at ÅOP og tilbagebetalingsrenten ofte hænger sammen med lånets løbetid. Typisk, jo længere løbetid lånet har, jo lavere ÅOP. Således kan det være en god ide ikke at indgå i låneordninger med meget kort løbetid, på grund af disse låns ofte meget høje ÅOP.

Lån penge til investeringer og ikke til forbrug
Slutteligt, så er det vigtigt at nævne, at en god tommelfinger-regel er, at du bør låne penge til investeringer og ikke til forbrug. Forbrug kommer og går, og det eneste der er tilbage efterfølgende er, at du skal til at betale lånet tilbage. Omvendt er det med investeringer, som på den lange bane vil tjene dine penge hjem igen.

Derfor, selvom at det kan være fristende at optage forbrugslån, så er det noget, som du skal være meget påpasselig med, da det ofte på den lange bane kan være en dårlig forretning.

You may also like...