Lev et sundere liv med helsekost

Helsekost? Ja, hvad er det?

 

helsekost

Det er der næsten lige så mange meninger om, som der er mennesker. Hvorfor du vil få forskellige svar alt efter, hvilken person du spørger. Helse og helsekost er nemlig brede begreber, der dækker over en hel masse forskelligt, og det kan derfor svært at forklare begreberne med enkelte ord.

Jeg har også mit eget syn på, hvad helsekost er. Og jeg vil med dette indlæg sætte lidt ord på, hvad helsekost er for mig. Jeg vil i hvert fald gøre et forsøg!

En individuel definition – hér er min!

Umiddelbart vil jeg mene, at det drejer sig om at skabe velvære for sig selv, og dermed give sin krop og sjæl et sundt fundament at leve på. Dette indbefatter jo en lang række af ting såsom dét at spise sundt og dyrke motion. Sådan en livsstil har enorm betydning for ens velvære, så man undgår diverse livsstilssygdomme såsom depression og stress. Og så holder det dig jo naturligvis også sund og rask, så du undgår sygdomme som diabetes.

Men hvad er definitionen så egentlig på sund mad? For mig handler det ikke blot om grøntsager, magert kød og andre produkter med lavt fedt- og kulhydratindhold. Maden skal nemlig også være naturlig! Altså, den skal være foruden diverse menneskeskabte stoffer såsom sprøjtegifte, konserveringsmidler, farvestoffer og meget mere.

Produkter indeholdende disse stoffer er oftest skadelige for din krop, og har som regel også stor mangel af vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer.

Kosttilskud kan hjælpe

For mange er det svært at få disse næringsstoffer i deres daglige indtagelse af mad, hvorfor det er nemt at ende i et decideret underskud af næringsstoffer, hvilket på ingen måde er sundt for kroppen.

Det kan derfor være en nødvendighed at få sine næringsstoffer igennem kosttilskud, som også er dækket under begrebet helsekost.

Jeg mener dog bestemt ikke, at kosttilskud skal gå ind og erstatte mad. Som det ligger i ordet, så er det blot tilskud og noget, som skal være et supplement til resten af ens kost.

Til slut

Som I måske kan fornemme, så er det et emne, som jeg kan blive ved med at snakke om i evigheder. Og det er sandsynligvis heller ikke det sidste indlæg her på bloggen omhandlende helsekost og lign.

Jeg gør mig derfor også selv meget i helsekost, og hvis du er blevet nysgerrig efter mere, så kan jeg varmt anbefale denne hjemmeside, hvor jeg selv får min viden og mine helsekostprodukter fra. Forhåbentligt falder du over noget lækkert selv!

You may also like...