Det er en sund og givtig investering at købe nyt tag til sit hus

nyt tagSpørger du en almindelig dansk husejer, hvad han helst så gjort ved sit hus, vil du sandsynligvis høre at det trænger til et nyt tag. Selvom der er foretaget flere tagrenoveringer end nogensinde før indenfor de sidste fire til fem år, mangler rigtig mange huse at få opgraderet taget til et mere effektivt ét, set i forhold til isoleringsevnen.

I disse sparetider er det drivende at kigge på varmeudgifterne for at finde et sted det er oplagt at spare penge. Udgifter til varme der driver direkte ud af huset grundet en ringe isolering er ekstra ærgerlige. Derfor kigger mange mennesker på om det kan betale sig at få et nyt tag på huset.

Det kan det godt, er den simple konklusion. Det er ikke svært at regne ud at udgiften til det nye tag spares hjem igen ved hjælp af den lavere varmeudgift. Faktisk kan et nyt tag spare dig for så mange penge, at det er tjent hjem igen indenfor halvdelen af den periode man kan regne med at det holder.

Sammenligner man med andre energisparende tiltag, er et nyt tag langt den bedste forbedring man kan foretage sig på sit hus. Ingen anden enkelt ting kommer i nærheden af at gøre så stor en forskel, som en tagrenovering eller udskiftning gør.

Det er klart, at det er en stor opgave, der kræver en pæn investering og lang tid at udføre. Men det er ikke en kompliceret proces. Tagbranchen er velrenommeret af gode grunde. De fleste entreprenører er efterhånden så erfarne, at processen er så gnidningsfri som mulig. Taglæggerne er yderst erfarne, og fabrikanterne leverer bundsolide varer, der holder i rekord lang tid.

Priserne er samtidigt lavere end nogensinde før, så hvis du er én af dem med friværdi i huset eller bare har penge på kistebunden, og leder du efter en fornuftig investeringsmulighed, har der sjældent været et mere oplagt sted at investere end i et nyt tag til huset. Med de lave renter der er i dag, kan det sågar betale sig at låne penge bare for at foretage en sådan investering. Merværdien på huset er typisk i samme størrelsesorden som prisen på det nye tag, og samtidig vil dit lån tjene sig hjem – og mere til – via en meget lavere varmeregning. Det kan du læse meget mere om ved at klikke her.

Bankerne fortæller da også om øget interesse for lån til finansiering af et nyt tag. Da friværdien stiger med omtrent samme beløb som investeringens – og dermed lånebeløbets – størrelse, og de samtidigt kan se at privatøkonomien får mere luft grundet de lavere udgifter, plejer de at godtage de fleste af sådanne låneansøgninger.

Et nyt tag er kort og godt sund fornuft og sund økonomi. Og så skader det bestemt heller ikke at det skåner miljøet via husets lavere energiforbrug.

You may also like...