Et nyt tegltag er nok den største og flotteste forbedring du kan få

tegltag

Et nyt tegltag er måske den største – og flotteste – forbedring, et hus kan få sig.

Får man et nyt tegltag, forvandles et gammelt, slidt og trist hus hurtigt til det flotteste i kvarteret. Et flot skinnende, glaseret nyt tegltag er noget nær det mest imponerende, man kan se på et hus. Kombineres det med en opfriskning af resten af huset, det vil sige en gang maling eller pudsning af overfladen, står det hurtigt som nyt.

At forbedre væggene er en stor, dyr og besværlig proces, med mange gener for beboerne. Ofte kan det dårligt lade sig gøre uden at rive både gulve og loft ned, og det bliver derfor sjældent gjort. Det er som regel i forbindelse med et håndværkerkøb, at det sker, eller måske hvis der er konstateret råd i et gulv med kravlekælder, hvor alting alligevel udskiftes.

Det er en noget mere simpel opgave at få nyt tegltag på huset. De fleste huse har et isoleret loftsrum, der beskytter mod gener fra vind og vejr, samt det værste varmetab, mens arbejdet står på. Faktisk er det nemt at fortsætte sin helt almindelige dagligdag i et hus der er ved at få et nyt tegltag lagt på. Der vil naturligvis være noget støj om dagen, mens håndværkerne arbejder, men ellers er det ganske tilforladeligt, hvor meget det forstyrrer.

Udover at være en fryd for øjet, har det mange praktiske fordele, at få nyt tegltag på huset. Når man får udskiftet det hele, ved man, at alle fejl og mangler bliver rettet på én gang. Dårligt og gammelt materiale som asbest bliver helt fjernet og erstattet med nyt. Der efterisoleres efter gældende regler, med de nyeste teknikker og bedste materialer. Selve visheden om, at tegltaget er helt nyt, er som guld i forbindelse med et eventuelt salg. Der vil være nul chance for gamle, skjulte skader, og en vished i at vide, at taget vil holde en hele levetid fra nu. Ydermere vil der være en ny, lang, dækkende garanti på det. Et hus, der har fået nyt tegltag, er utrolig meget nemmere at sælge, end det ellers ville være. Det er normalt muligt at indhente hele investeringen i en højere salgspris, således af det ikke har kostet noget at få gjort, men har hjulpet betydeligt på salgsbarheden.

Udover de æstetiske fordele, samt hvor meget nemmere det er at sælge et hus med et frisk, nyt tegltag, er der naturligvis hele spørgsmålet om varmebesparelsen. Når et nyt tegltag lægges i dag, vil det altid blive efterisoleret i forhold til nye, gældende regler. Denne isolering vil i så godt som samtlige tilfælde være mærkbart mere effektiv, end den tidligere var. De nye regler er til for at spare på energiforbruget, både for pengepungens skyld, men så sandelig også for miljøets skyld. Varmetab i danske huse er trods alt energi lige ud af vinduet – og taget. Bogstavelig talt. Et nyt tegltag, med den effektive efterisolering, man kan lave i dag, hjælper gevaldigt på at spare penge på energiforbruget, så derfor er det en sund investering i sig selv, også selv om man slet ikke går med planer om at sælge.

Så hvad enten du står og pønser på at få solgt dit hjem, eller ”bare” vil bo i noget, der er utroligt flot og lækkert, så overvej seriøst at få gjort noget ved det. Du vil ikke fortryde det.

You may also like...