Originale eller kompatible Canon printerpatroner?

Skolestarten er på vej til at blive skudt i gang, man har brændt alle de hårdt optjente sparepenge op på sommerferien eller Roskilde festival og man ved, at man snart er ved at løbe tør for blæk i sin printerpatron. Det store spørgsmål er, om det er umagen værd at købe de originale printerpatroner eller om man lige så godt kan nøjes med de kompatible. I dette eksempel tages udgangspunkt i Canon printerpatroner.

Hvad bør man først og fremmest tage med in mente, når man skal vurdere, om man skal vælge en original eller blot en kompatibel Canon printerpatron?

Udskriftskvaliteten er vigtig

Først og fremmest bør mange tage udgangspunkt i kvaliteten for vi kender alle til frustrationen, når man udskriver en side, og teksten ikke er helt udfyldt med blæk. Der er dog ikke noget, som tyder på, at der skulle være en væsentlig forskel mellem de originale Canon printerpatroner og de kompatible, men det bør anbefales, at man køber fra et sted med i forvejen mange kunder, da dette som regel er et godt tegn på, at kvaliteten også holder.

Alternativt kan man kigge på virksomhedens Trust Pilot score sammen med antallet af anmeldelser, da dette også vil give et godt udgangspunkt for at vurdere, om kvaliteten vil være i orden. For eksempel ses her hos Kompatibel Ink en quality score på hele 9.2 baseret på 2826 anmeldelser og blandt andet fremhæves den gode kvalitet og service. Dette er altid gode ting at tage med i betragtning, hvis der skulle blive problemer med den leverede Canon printerpatron.

Mængden af blæk i printerpatronen

En anden faktor er også mængden af blæk, som man får med i patronen. Sammenligner man for eksempel den kompatible Canon CLI 551 BK printerpatron med den originale ses det, at man med den kompatible Canon printerpatron får 10,2 ml blæk med i købet for 38 kroner, mens man med den originale printerpatron kun får 7 ml blæk og til en pris på lige over 90 kroner hos en tilfældigt udvalgt shop. Med andre ord får man altså både mere blæk og til en billigere pris, hvis man går efter den kompatible printerpatron fra Canon.

Der kan derfor ikke længere være nogen tvivl, om man bør købe den originale eller den kompatible Canon printerpatron, hvis man i forvejen har brugt sine lommepenge på ferier og oplevelser i sommerferien.

You may also like...