Paradentose kan ramme alle, så spar op til implantater

paradentoseVi ved alle, at rygning er yderst skadeligt for kroppen, men ikke nok med det. Det er nemlig også utroligt skadeligt for tænderne, som er i større risiko for at blive ramt af paradentose hos en ryger end en ikke-ryger, og det er værd at tage højde for, når man begynder på denne dårlige, og ikke mindst dyre, vane. Det kan nemlig hurtigt blive utroligt dyrt at være ryger, hvis man har været så uheldig at få paradentose, da diverse behandlinger og implantater ikke ligefrem er billige.

Der kan dog være mange grunde til, at man får paradentose. Det er fx arveligt, og ved man, at sygdommen er i familien, skal man holde godt øje med sine tænder og overholde de halvårlige tjek, så tandlægen kan følge med i, om man har fået sygdommen og evt. vurdere, om man skal have erstattet tænderne med implantater.

Paradentosen kan nemlig være så slem, at man i sidste ende mister en eller flere af sine tænder, og det kan derfor være nødvendigt at få fyldt de tomme pladser ud med implantater – både fordi mange paradentoseramte patienter er utilfredse med deres udseende, men også fordi det kan være meget svært at spise, hvis man mangler en eller flere tænder. I det hele taget påvirker paradentose faktisk livskvaliteten for mange, og det er derfor en god ide at finde en klinik, der har specialiseret sig i at lave implantater.

Da der stadig er egenbetaling hos tandlægerne, skal man ofte punge ud med mange penge, når man skal have noget lavet, og tager man disse problemer i opløbet, kan man spare rigtig mange penge. Det gælder især, hvis man har paradentose eller skal have lavet implantater.

You may also like...