Solceller er opvarmning af huset for den miljøbevidste forbruger

high15 I et nordligt land som Danmark er det helt naturligt, at vi forbruger meget energi på opvarmning af huset. Det står efterhånden klart for alle, at brug af fossile brændstoffer snart ikke går længere. Vi bliver simpelthen nødt til at kigge efter bæredygtige muligheder. Ikke nok med at olie ikke kommer fra en uudtømmelig kilde, så er afbrændingen heller ikke lige just sund for miljøet – og så har vi ikke engang nævnt den globale opvarmning endnu.

Udnyt en udødelig kilde, nemlig solen, med solceller!

Solceller har i lang tid været brugt til mindre elektroniske genstande såsom lommeregnere og trådløse tastaturer, men i dag er det muligt at forsyne sit hjem med energi fra solen ved hjælp af solceller. Solcellerne skal placeres, så man får mest muligt ud af solen.

Det er klart, at der er flere timer med sol om sommeren end om vinteren, men dette er der råd for. Det er nemlig muligt at sælge den overskydende energi til energiselskabet om sommeren, og derefter købe det tilbage igen om vinteren, hvor solen ikke viser sig meget, og hvor vi tilmed har brug for mere energi.

Der er både penge at spare og så kan man opvarme sit hus med ren samvittighed velvidende om, at man gør sit for miljøet.

You may also like...