Spar tid på dit kørselsregnskab

Når man er ansat i et firma, hvor kørsels er en stor del af arbejdet, er det ikke unormalt, at man bliver tilbudt en firmabil. Det vil sige at man kan spare beskatningen, såfremt man ikke bruger den i privat brug. Hvis man også ønsker at bruge den i privat brug, så er der andre regler der gælder, som blandt andet betyder, at man skal betale skat og betale et miljøtillæg. Dog kan der være mange forskellige måder at have firmabil på. Det er nemlig også udbredt, at man anvender andre løsninger, for at give medarbejderen et øget ansvar og ejerfornemmelser. Udover løsningen med fri bil, som også gør, at ejeren er mere bevidst, så kan man finde en løsning hvor medarbejderen rent faktisk ejer bilen. Det betyder, at de selv skal investere i bilen, og så får de så kørepenge for den mængde de beregnes, at de kører til og fra arbejde, plus den mængde de kører i arbejdsembede. Det kan de via af et kørselsregnskab holde styr på. Via et kørselsregnskab skal medarbejderne selv registrere deres kørsel og kan således holde styr på om de overholder deres kilometerbegrænsninger. Den form for firmabil kan dog godt lyde en smule dyr, da det nu forudsættes at medarbejdere selv skal anskaffe sig en bil, og det er ikke lige frem en billig omgang i Danmark. Dog er der i forlængelse af en øget interesse fra erhvervslivet, kommet en mulighed for at anskaffe sig en bil på en ny måde. Den løsning er leasing. Leasing har været omkring længe, men der kommer ind i mellem nye former for leasing, som gør det nemmere og billigere for os danskere at købe bil, selvom vi bor i et land med høje bilafgifter. Uden at gå for meget i dybden med leasing, så har de forskellige former gjort en væsentlig forskel for en privatperson. Det ses eksempelvis nu, at man via flexleasing kan have en bil i en periode på et par år, hvorefter den så kan ryge videre til den næste forbruger. I forlængelse af flexleasing er der også kommer erhvervsleasing. Det er i bund og grund det samme som flexleasing, dog er det nu firmaet der står med udgifterne ved erhvervelsen. Det er nemlig førstegangsydelsen der kan trække tænder ud, og så er der naturligvis de månedlige ydelser.

Hold styr på dit kørselsregnskab

I bund og grund er det nemmere at få styr på alle omstændighederne ved en firmabil. Ting som kørselsregnskab hjælper brugere med at holde styr på kilometer og det kan firmaet også hurtigt holde styr på, så man ikke skal blive i tvivl om, hvorvidt at alle aftaler bliver overholdt. Det gøres nemmest ved et elektronisk kørselsregnskab af en slags. For at gøre det endnu nemmere kan man, i visse tilfælde, via et kørselsregnskab få en GPS løsning, som selv måler de kilometer man har kørt, så man ikke selv skal holde styr på sine ture. Det eneste man skal gøre, er at registrere sin rute, så regner den selv kilometer ud og registrerer dem. Det er vigtigt at understrege, at man som bruger af et kørselsregnskab, skal holde styr på, at alt forløber som det skal, i hvert fald hvis man selv sidder og skriver ned i hånden eller selv skal melde og måle alt. Man ønsker ikke en uoverensstemmelse med sin arbejdsplads, fordi man ikke lige har målt og vurderet sin rute til den rigtige længde. Det er derfor oplagt at finde en udbyder, som tilbyder de ovenstående ting, så man ikke skal tænke for meget selv.
En af udbyderne af den slags løsning, er Acubiz. De har et samlet system, hvor man som bruger ikke skal tænke for meget over sit kørselsregnskab, men blot skal skrive sin rute ind og derefter se til, mens den klare dit kørselsregnskab for dig og får registeret de rigtige steder. Man kan derfor godt vinke farvel til lange Excel-ark med kørselsregnskab eller et tilsvarende kørselsregnskab skrevet ned i en bog. Desuden kan man spare en masse tid, som man før brugte på registreringen, kan man nu fokusere på den tur man er på, som kan være noget så vigtigt som et kunde besøg. Man sparer også uoverensstemmelser med SKAT, da alt den data man registrerer i sit kørselsregnskab er validt og nemt kan bruges som grundlag til SKAT. Hvis man er i en situation, hvor man også kører i udlandet, så tager Acubiz’ kørselsregnskab også højde for det, den sørger nemlig for, at der tages højde for lovgivningen i det lang man nu kører i. Desuden er man selv bedre stillet, da man har data der bygger op om hvor meget man skal have i kørselspenge.

Hvis det lyder spændende med et kørselsregnskab fra Acubiz, så kan man læse meget mere om deres kørselsregnskab på deres hjemmeside, man kan naturligvis også læse mere om deres andre integrerede løsninger, som potentielt også kan gøre arbejdet nemmere for de fleste.

You may also like...