Træpiller er det nye sort

træpillerHvis man vil være med på moden, når det kommer til opvarmning og miljøbevidsthed, så kan man ikke komme uden om at snakke om træpiller. Med de miljøproblematikker vi står overfor i verden anno 2012, og en udsigt der ikke ser for lovende ud i forhold til klodens reserver af olie mv., så er det den helt rigtige tankegang at finde andre måder at lave varme på. Træpiller bliver diskuteret af mange, og flere og flere husejere skifter fra deres traditionelle oliefyr til et pillefyr, der kan fyre med træpiller.

Vil du også spare op mod 50% på din varmeregning?

Ja, du læste rigtigt. Fakta er, at ved at opvarme dit hjem med træpiller, sparer du op mod 50% på din varmeregning. Samtidig med at du kan glæde dig over at bruge færre penge, så gør du også noget godt for miljøet. Træpiller er nemlig CO2- neutralt brændsel, og det betyder, at man kan fyre med god samvittighed. Og i dag er det mere nødvendigt end nogensinde at støtte alle tiltag, der kan give kloden bedre forhold i fremtiden, og som generelt at støtte en bæredygtig tilgang til kloden. Der har været en slags negligering af klodens problemer, og selv om jeg ikke er ekspert, så synes jeg, at billederne af isbjerge der smelter og klimaet som ændrer sig med lynets hast er ret så skræmmende.

Hvad består træpiller af?

Træpiller er lavet af savsmuld og mindre træstykker og indeholder ikke olie. Med en pilleovn eller et pillefyr kan du nemt og miljørigtigt varme dit hus og dit vand op. Også selv om du har en stor ejendom. Oftest vil man skulle fylde træpiller på en gang om ugen. Og endnu bedre er, at der er minimal vedligehold af dit pillefyr, så det giver ingen ekstra arbejde på den front.

Min klare opfordring til dig eller jer, der overvejer at skifte fra traditionelt oliefyr til et pillefyr, der fyrer med træpiller, er at det er det eneste rigtige at gøre. Både for pengepungen, men i den grad også for miljøet, som jo er den arv, vi skal give videre til vores børn og børnebørn, og dem der måtte komme efter dem. Træpiller er det nye sort, og jeg er overbevist om, at det kommer til at blive en klassiker, ligesom den sorte farve er det i moden.

You may also like...